دانلود مقاله، پروژه، پایان نامه، گزارشکار

دانلود مقاله و کار تحقیق "نقد و بررسی سرقت در قانون مجازات اسلامی" رشته حقوق و الهیات - word


دانلود مقاله و کار تحقیق "نقد و بررسی سرقت در قانون مجازات اسلامی" رشته حقوق و الهیات - word

دانلود مقاله و کار تحقیق "نقد و بررسی سرقت در قانون مجازات اسلامی"

برای رشته حقوق و الهیات 

شامل 26 صفحه با فرمت word و قابل ویرایش

 

جرم مورد نكوهش همه قوانین و ادیان است كه در اعصار گذشته تا به حال مجازات های متفاوتی برای آن مقرر ساخته اند . در آیه شریفه 38سوره مباركه مائده قطع دست دزد را مقررداشته است جایی كه می فرماید ؛[والسارق والسارقه فاقطعوا ایدیهما جزاء بما كسبا نكالا من الله و الله عزیز حكیم] دست مرد و زن سارق را به كیفر عملشان ببرید . این عقوبتی است كه خدا برای آنان مقرر داشته ، و خدا مقتدر و داناست .

سرقت در علم حقوق از مباحث حقوق جزای اختصاصی است و مجازات آن در قانون مجازات اسلامی باب حدود و مواد 651 تا 667 ذكر شده است . از آنجایی كه اموال شخصی و دولتی همواره در معرض سرقت سارقین قرارداشته و دارد به نظر رسید این مختصر به توضیح جرم سرقت و مباحث حقوق كیفری آن مجازاتهای مقرره در قانون دراین خصوص اختصاص یابد تا ضمن آشنایی همكاران با این جرم و مجازات های آن ، همكاران حراستی را بكار آید و بیشتر مورد توجه آنان قرار گیرد . در تهیه این نوشتار از مجموعه قوانین مجازات اسلامی ، ترمینولوژی حقوق ، كتب جزای عمومی و اختصاصی سود جسته ام . امید است مورد توجه قرار گرفته و مفید فایده باشد .

یكم- بررسی حقوقی چند واژه

1- جرم : هر فعل یا ترك فعلی كه در قانون برای آن مجازات تعیین شده را جرم گویند .

2- حد : به مجازاتی گفته می شود كه نوع و میزان و كیفیت آن در شرع تعیین شده است .

3- تعزیر : تأدیب و یا عقوبتی است كه نوع و مقدار آن در شرع تعیین نشده و به نظر حاكم واگذار شده است ازقبیل؛ حبس و جزای نقدی و شلاق كه میزان شلاق بایستی از مقدار مجازات حد شلاق كمتر باشد . (حداكثر تعداد شلاقی كه در مجازات های تعزیری معین می كنند 74 ضربه شلاق است .)

4- شروع به جرم : شروع به جرم عبارت از رفتاری است كه به منظور عملی نمودن قصد مجرمانه انجام میگیرد ، ولی به جهت موانع خارجی به تحصیل نتیجه مورد نظر (ارتكاب جرم ا صلی ) منتهی نمی گردد . درقانون مجازات اسلامی آمده است [هركس قصد ارتكاب جرمی كند و شروع به اجرای آن نماید لكن جرم منظور واقع نشود ، چنانچه اقدامات انجام گرفته جرم باشد محكوم به مجازات همان جرم می شود ] بنابراین شروع به جرم در صورتی جرم و قابل مجازات است كه در قانون پیش بینی و به آن اشاره شده باشد (یعنی در قانون ذكر شده باشد كه مثلاً شروع به جرم سرقت هم جرم است .]

شرایط و اركان تحقق شروع به جرم :

- لزوم قصد مجرمانه .

- اعمال مقدماتی در ارتباط مستقیم با وقوع جرم .

مصادیق قانونی شروع به جرم :

اعمال ذیل می توانند مصادیقی از شروع به جرم های مختلف باشند :

- تخریب و هتك حرز (حصار) برای ارتكاب سرقت .

- تهیه و نگه داری مواد محترقه برای ایجاد حریق .

- تهیه اسلحه گرم برای ارتكاب قتل عمد .

- ساختن ، تهیه ، و خرید و فروش به منظور عرضه مشروبات الكلی .

- تغییر و تبدیل كلید یا ساختن آن برای ارتكاب سرقت .

- هتك حرمت منازل به قصد سرقت .

- تخریب دیوار منزل به منظور سرقت .

- جعل سند و استفاده از سند مجعول برای جرم كلاهبرداری .

5- شریك جرم : به كسی اطلاق می شود كه شخصاً اعمال مادی تشكیل دهنده جرم را به همراه دیگری انجام دهد شركای جرم جملگی مباشر جرم محسوب شده لذا مشمول مجازات مقرر برای مباشر جرم خواهند بود .

 

ضوابط تشخیص شركت درجرم :

- علم و عمد در تحقق جرم .

- انجام عملیات اجرایی جرم .

6- مباشر جرم : مباشر جرم مرتكب مادی جرم است و منحصر در مباشر (مجرم )اصلی و شركای جرم نیست بلكه مباشر معنوی و نیز معاون جرم می تواند به عنوان مرتكب یك جرم مستقل نیز اطلاق گرداند . مثلاً اگر به قصد برهم زدن امنیت كشور و در جهت جنگ و كشتار مردم افرادی اغوا و تحریك شوند این اغواگری و تحریك از مصادیق معاون جرم است .

7- معاون جرم : كسی كه رفتارش تنها جنبه كمك به مباشر جرم یا شركای جرم در تدارك یا ارتكاب مادی جرم داشته است و بصورت غیر مستقیم یا تبعاً در وقوع جرم مشاركت داشته اند معاونین جرم محسوب می شوند . بدین ترتیب معاون در جرم شخصاً درارتكاب جرم (انجام عنصر مادی جرم) دخالت نداشته ، بلكه از طریق ؛ تحریك ، تهدید ، تطمیع ، ترغیب ، دسیسه وفریب ، ایجاد تسهیلات در وقوع جرم ، تهیه وسائل و یا ارائه طریق در ارتكاب رفتار مجرمانه همكاری و دخالت دارد . در كلیه جرائم تعزیری مجازات معاون حداقل مجازات مقرر در قانون برای همان جرم است .

8- تعدد جرم :حالتی است كه هر یك ازجرائم ، عنوان مشخص قانونی و مجازات جداگانه داشته باشد ، به عبارت دیگر هر گاه كسی مرتكب چند جرم مجزا و مستقل شده كه هریك به تنهایی مجازات مستقلی دارد خواه جرم تام باشد یا شروع به جرم . در چنین حالتی به مجرم مجازات جرمی داده می شود كه مجازات آن اشد است .

گاهی فعل واحد دارای عناوین متعدد جرم است كه در این صورت به آن تعدد معنوی جرم گویند مثل اینكه كسی با استفاده از سند مجعول كلاهبرداری نماید و یا با قطع لاله گوش كسی موجب زوال شنوایی وی شویم . درمثال اخیر گرچه دو جنایت محسوب می شود از نوع تعدد معنوی جرم است .

9- تكرار جرم : هركس به موجب حكم دادگاه به مجازات تعزیری و یا بازدارنده محكوم شود . اگر پس از اجرای حكم ، مجدداً مرتكب جرم قابل تعزیر شود تكرار جرم صورت گرفته است .

10- عناصر عمومی تشكیل دهنده جرم :

الف – عنصر قانونی جرم : یعنی وصف مجرمانه باید به تعیین قانون باشد . به عبارت ساده تر اینكه قانون عمل یا ترك عملی را جرم معرفی كرده باشد .

ب – عنصر معنوی جرم : یعنی رفتار مجرمانه باید همراه با قصد مجرمانه یا تقصیر جزایی باشد . به بیان دیگر قصد در ارتكاب جرم عنصر معنوی جرم است بدین ترتیب اگر كسی به قصد مزاح مال دیگری را برباید ، عنصر معنوی جرم سرقت تحقق نیافته است .

ج- عنصر مادی جرم : تحقق عملیات خارجی حاكی از رفتار مجرمانه را عنصر مادی جرم گویند . مثل عمل ربایش در جرم سرقت .

مراحل ارتكاب جرم :

- ­قصد ارتكاب .

- تهیه مقدمات جرم .

- شروع به جرم .

- ارتكاب و تحقق جرم

11- جرم آنی : وقتی عنصر مادی جرم در یك لحظه واقع شود ، جرم آنی است مثل ، قتل و سرقت .

12- جرم مستمر : قصد مجرمانه اگر در هر لحظه ارتكاب جرم وجود داشته باشد ، جرم مستمر است مثل ، جرم استنكاف شوهر از دادن نفقه به زن .

13- جرائم مكرر و متوالی : ارتكاب جرایمی متشكل از چند جرم كه هر یك به تنهایی قابل مجازات است ولی مرتكب با قصد مجرمانه واحد نسبت به مجنی علیه واحد به دفعات به ارتكاب یكنوع جرم مبادرت می كند . مثل كسی كه همه روزه مقداری از پول صندوق شركتی را كه در آنجا كار می كند برباید .

14- جرم واحد : عنصر مادی در جرم مادی یك اقدام است مثل ، قتل نفس .

15- جرائم مركب : از چند عمل مختلف تشكیل می شوند كه هیچ كدام از اعمال به تنهایی جرم نیست ولی مجموعاً جرمی را بوجود می آورند . مثل ، توسل به وسائل متقلبانه ، تحصیل وجوه و اموال و بردن و صرف اموال در جرم كلاهبرداری .

16- جرم تام : تحقق جرم تا وقتی است كه بزه كار كلیه شرایطی را كه قانون برای ارتكاب آن لازم دانسته انجام داده باشد . مثل جرم قتل و سقط جنین .

17- جرم عقیم : جرمی است كه مقصود بزهكار از ارتكاب جرم حاصل نشده باشد . مثل ، اینكه بزه كاری تیری به قصد كشتن دیگری رها كند ولی تیر به خطا رفته و اصابت نكند .

18- خطا یا تقصیر جزایی : هرگاه عامل فقط ارتكاب فعل را اراده نموده و نتایج حاصله از آن منظور نظروی نباشد را خطا یا تقصیر جزایی گویند . مثل راننده ای كه اراده رانندگی نمود ولی در حین رانندگی كسی را به قتل می رساند در حالیكه این نتیجه حاصله منظور وی نبوده است . مصادیق تقصیر یا خطای جزایی ، بی مبالاتی ، بی احتیاطی ، عدم مهارت و عدم رعایت نظامات دولتی می باشد .

19- محاربه : اختلال در امنیت عمومی بوسیله استعمال اسلحه یا بدون آن خواه مقرون به غارت باشد خواه نه .

20- مجازات های بازدارنده : تأدیب یا عقوبتی است كه از طرف حكومت به منظور حفظ نظم و مراعات مصلحت اجتماع در قبال تخلف از مقررات و نظامات حكومتی تعیین میگردد . از قبیل ، حبس ، جزای نقدی ، تعطیل محل كسب ، لغو پروانه و محرومیت از حقوق اجتماعی و اقامت در نقطه یا نقاط معین و منع از اقامت در نقطه یا نقاط معین و مانند آن .

 


مبلغ قابل پرداخت 9,500 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۹۶               تعداد بازدید : 482

برچسب های مهم

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما